20 Ιαν 2011

Πρόταση για τη διοργάνωση αγώνα
ορεινού τρεξίματος στο Καλλίδρομο

Το blog προτείνει τη διοργάνωση ενός αγώνα ορεινού τρεξίματος στο Καλλίδρομο

Κυρίως λέμε για τη διαδρομή με αφετηρία το Παλαιοχώρι, προς ξενώνα "Τετράπολις", κάτω από το Προφήτη Ηλία και στον αγροτικό δρόμο προς Άνω Μπράλλο, με κατέβασμα στον εθνικό δρόμο στο πρώην βενζινάδικο του Πλιάτσικα, συνεχίζουμε επί του εθνικού δρόμου και στη διασταύρωση του Σκαμνού φεύγουμε δεξιά το μονοπάτι, ψηλά που είναι ο σταυρός, συνεχίζουμε το μονοπάτι και συναντάμε το δασικό δρόμο που έρχεται από Ελευθεροχώρι, βγαίνουμε στη Λίμνη και απο κει κατηφορίζουμε ξανά στο χωριό είτε από το δασικό δρόμο με τα "κοψίματα" που έχει και βγαίνουμε στον στάβλο, στο Κουρνόρεμα και
μετά στο χωριό, είτε επιλέγουμε το δασικό δρόμο που πάει διαγώνια προς τον Μπράλλο και επιστρέφουμε στο χωριό ξανά από τον δρόμο της ΔΕΗ και τον αγροτικό, στη συνέχεια στον Προφήτη Ηλία πάνω από τον ξενώνα και ...άσφαλτο. Υπολογίζω να είναι λιγότερο από 15 χιλιόμετρα αν κατεβούμε κλασικά από το στάβλο και λιγότερα από 20 αν επιλέξουμε την άλλη διαδρομή πρός τον Ανω Μπράλλο.

Μπορεί να γίνει με συνδιοργάνωση του Συλλόγου του χωριού, των Νέων Παλαιοχωριτών και του Συλλόγου Γυναικών και με τη στήριξη του Δήμου και νομίζω καλύτερη εποχή είναι εκεί πριν ή μετά το Πάσχα, ίσως και την Κυριακή του Θωμά, αν δεν έχει άλλον αγώνα στην περιοχή.

Η διαδρομή έχει γίνει απο μας αρκετές φορές και νομίζουμε βγαίνει με τρεις σταθμούς υποστήριξης (ένα στη διασταύρωση του Σκαμνού, ένα στη Λίμνη και έναν κάπου στο μέσο του κατεβάσματος). Μπορεί ο Σύλλογος Γυναικών να κάνει μερικές πίττες και γλυκά, να έχουμε μια - δυο χορηγίες για μπλουζάκια και αναμνηστικά και τα νερά επίσης, όπου χρειάζονται (στη Λίμνη δεν χρειάζονται)

Θα ακουστεί το χωριό και θα δώσουμε και μια διαφορετική νότα τουριστικού και αθλητικού μηνύματος
Δείτε το σαν μια πρόταση - σχέδιο που μπορεί να έχει διάφορες παραλλαγές

φιλικά
Στέφανος Σταμέλλος
Λαμία
2231021007 6977261256
διαχειριστής του
http://palaioxori-dorieon.blogspot.com

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από τη διαδρομή, σε εποχές διάφορες